Tutorial: Cum obținem gratuit online cazierul judiciar

Tutorial – cum obținem cazierul judiciar online,

Sunt două posibilități fie prin ghiseul.ro, fie accesand portalul hub.mai.gov.ro. Din moment ce instituția noastră este înrolată în Ghiseul.ro vom prezenta varianta cea mai comodă – deoarece hub.mai.gov.ro presupune un drum la poliție pentru verficarea identității.

Incepem prin a accesa ghiseul.ro. Dacă aveți cont, intrați pe secțiunea Cazier judiciar.

Cum sa-ti scoti cazierul online

 

Inainte de asta si pentru prima dată, va trebui sa ne verificam identitatea. Portalul se va ajuta de cardul nostru bancar, identificarea electronică se face prin intermediul cardurilor bancare din sistemul online prin procesatorul de plată. Aceasta identificare are cost zero (nu se retrag bani de pe card, se folosește doar pentru verificarea idenității și atât).

 

tutorial cazier online poza

 

Introduceti datele cardului vostru si urmati pașii de pe ecran.

 

verificare card

Cardul trebuie desigur să fie emis pe numele dumneavoastră. Dacă totul este în regulă trecem mai departe si sa obținem online cazierul judiciar. Apăsați din nou pe “cazier”. Veti observa ca automat, sistemul redirectioneaza catre platforma hub.mai.gov.ro. Aceasta arata ca in imaginea de mai jos:

hub.mai.gov.ro

Acum, apasati pe “Servicii” si se va deschide o noua fereastra si selectati ceea ce va intereseaza

 

Aproape am terminat, este ultimul pas. Aici apasati pe “Solicita certificatul de cazier judiciar”. Bifati din lista pentru ce va trebuie si il veti primi pe email in cateva minute.

 

cazier persoane fizice

 

În această versiune a portalului, certificatul de cazier judiciar se poate descărca online doar pentru persoanele fizice, cetățeni români, care nu figurează cu înscrisuri în evidențele cazierului judiciar. Dacă te afli în altă situație, trebuie să te prezinți la ghișeu și să urmezi procedura clasică pentru obținerea documentului.”

Sari la conținut