Servicii online

Servicii online pentru cetățeni

Din 1 Februarie se poate scoate cazierul judiciar online fără a mai fi necesar un drum merge la Poliție.
Cetățenii au la dispoziție două mecanisme de acces pentru obținerea certificatului de cazier: direct prin autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro sau prin accesarea GHISEUL.ro, cele două platforme fiind interconectate.

Pentru a putea beneficia de aceste servicii public online, este nevoie să vă creați un cont în acest portal: https://hub.mai.gov.ro, iar apoi să îl validezi la un ghișeu MAI care furnizează servicii publice.

Dacă aveți un cont pe Ghișeul.ro puteți să vă autentificați în portal și folosind contul existent.
În prima fază, certificarea identității va fi realizată prin prezentarea la unitățile de poliție care eliberează certificate de cazier, urmând ca în cursul acestui an certificarea identității să poată fi făcută la toate instituțiile MAI care oferă servicii publice (e.g.: Serviciile publice comunitare pentru eliberarea permiselor de conducere, pașapoartelor, cărților de identitate).

După validarea contului, pentru eliberarea certificatului de cazier, cetățenii vor accesa secțiunea „servicii”, vor selecta motivul solicitării dintr-o listă disponibilă, vor trimite cererea precompletată deja cu datele de stare civilă, iar sistemul va genera automat certificatul de cazier judiciar, semnat electronic. Valabilitatea certificatului emis este de 6 luni de la data eliberării.

Primăria Poienile de sub Munte este deja înrolată în Ghiseul.ro iar plata impozitelor și taxelor locale se va putea face online începând cu luna aceasta.

Un prim pas în digitalizarea serviciilor comunei în acest moment a fost deja făcut: rezervarea sălii de sport din localitate se poate face prin intermediul pdsm.ro/rezervari printr-un serviciu online care acceptă inclusiv plata cu cardul.

Sari la conținut